Prajitura Cu Foi De Zahar Ars Si Lamaie

Prajitura cu foi de zahar ars si lamaie


  • Ingrediente

    Blat 100 g zahar 150 g unt 100 g smantana/iaurt 1 ou 1 plic praf de copt faina cat cuprinde (aprox. 800-900 g)Crema 7 linguri faina 200 g unt 200 g zahar pudra 700 ml lapte coaja si zeama de la 2 lamai
  • Mod de preparare

    Prajitura cu foi de zahar ars si lamaie este un delicios desert. Pentru a face aceasta reteta de prajitura se topeste mai intai zaharul intr-o cratita pana devine maroniu, apoi se stinge cu o cana de apa fierbinte si se mai lasa pe foc pana se topeste zaharul complet. Untul se amesteca cu oul, smantana/iaurtul si siropul de zahar ars. Apoi se omogenizeaza bine cu faina si praful de copt. Aluatul se imparte in patru si se intind patru foi. Foile se vor coace pe spatele tavii.

    Trecem apoi la pregatirea cremei. Faina se amesteca cu laptele si se pun pe foc pana se ingroasa compozitia, apoi se lasa la racit.Daca e nevoie,se mai adauga faina sau amidon. Untul se amesteca cu zaharul si se adauga compozitiei anterioare. Se pune si zeama si coaja de lamaie. Se monteaza prajitura alternandu-se foile cu crema.
  • Mod de servire

    Prajitura cu foi de zahar ars si lamaie se serveste taiata cubulete dupa ce a stat un pic la rece.
    Pentru aceasta reteta sunt utile tavile antiadezive Calve de la Kitchen Shop.

















No comments:

Post a Comment