KRANTZ CU MERE
Pentru blat:
7 albusuri
4 galbenusuri
10 linguri lapte caldut
9 linguri zahar
9 linguri cu varf faina
un praf de sare
un plic praf de copt (eu nu am pus)
Pentru sirop si crema:
4 linguri zahar pentru caramel
2 plicuri zahar vanilat
500 ml apa
4 linguri zahar
1 Kg mere
zeama de la o lamaie mare sau doua mici
zeama de la jumatate de portocala
1 l suc de pere (fara acid)
2 budinci de vanilie (imi cer scuze pentru budinca de caramel din poza cu ingredientele)
2 pliculete gelatina
1 lingura cu varf unt
Pentru Krantz:
150 g zahar
150 g miez de nuca
500 ml frisca
Se dizolva praful de budinca in 250 ml lichid si se toarna in siropul fierbinte. Se fierbe pana se ingroasa bine (5-6 minute), se ia de pe foc si se incorporeaza 1 lingura cu varf unt si gelatina.
No comments:
Post a Comment