Krantz Cu Mere

KRANTZ CU MERE










Pentru blat:


7 albusuri
4 galbenusuri
10 linguri lapte caldut
9 linguri zahar
9 linguri cu varf faina
un praf de sare
un plic praf de copt (eu nu am pus)

Pentru sirop si crema:
4 linguri zahar pentru caramel
2 plicuri zahar vanilat
500 ml apa
4 linguri zahar
1 Kg mere
zeama de la o lamaie mare sau doua mici
zeama de la jumatate de portocala
1 l suc de pere (fara acid)
2 budinci de vanilie (imi cer scuze pentru budinca de caramel din poza cu ingredientele)
2 pliculete gelatina
1 lingura cu varf unt

Pentru Krantz:
150 g zahar
150 g miez de nuca
500 ml frisca


Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si 4 linguri zahar.


Se mixeaza galbenusurile cu laptele si restul de zahar, pana se topeste zaharul. Se adauga faina, se mixeaza, se incorporeaza 1/3 din albusuri, apoi restul.

Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace, primele 7 minute la foc iute, apoi 20 - 25 de minute la foc potrivit
Rece se taie in felii egale pe latime.
Pentru sirop:

 Se caramelizeaza zaharul, se stinge cu apa si se fierbe.

Se curata merele de coaja, se taie felii, se stopesc cu putina zeama de lamie si se fierb in sirop pana se inmoaie.




Se ia de pe foc se adauga zeama de portocle, restul de zeama de lamaie si zaharul vanilat. Se strecoara merele (se lasa 100 ml sirop peste ele) si se dau la rece.
Pentru crema: 



Se amesteca siropul ramas cu sucul de pere (per total 1,300 ml lichid), se opresc 300 ml pentru dizolvat budincile si gelatina, iar restul se asaza pe foc.

Se dizolva gelatina in 50 ml lichid si se freaca pana isi schimba culoarea.
Se dizolva praful de budinca in 250 ml lichid si se toarna in siropul fierbinte. Se fierbe pana se ingroasa bine (5-6 minute), se ia de pe foc si se incorporeaza 1 lingura cu varf unt si gelatina
.

Se asaza fasiile de blat intr-o tava unsa cu unt (mai mica si mai inalta decat cea in care am copt blatul), fara spatii intre ele.
Se toarna crema de mere, niveland usor.

Se asaza restul de blat, lasand o distanta de 2 cm intre ele si se toarna budinca fierbinte. Se da la rece pentru 6 ore (sau de seara pana dimineata).

Se caramelizeaza zaharul pentru krantz, se adauga nuca si se lasa la racit pe o tava unsa cu putin ulei.
Se bate frisca (eu am pus si un pliculet de intaritor) si se adauga krantul maruntit.
Se intinde peste budinca si se poate taia dupa o ora.
Sectiune
POFTA BUNA

No comments:

Post a Comment