Prajitura Cu Brinza Dulce

PRAJITURA CU BRANZA DULCE





Ingrediente Prajitura cu branza dulce

Foi :  3 oua, 13 linguri ulei, 13 linguri lapte, 13 linguri zahar, 15 linguri faina, 1 praf de copt stins in zeama de lamaie sau otet, 2 plicuri zahar vanilat.
Umplutura: 700 gr branza dulce, 100 gr zahar, 3 oua, 2 plicuri zahar vanilat, 4 linguri amidon alimentar fin Gustin Dr. Oetker
Decor:  Zahar pudra cu aroma de vanilie Dr Oetker

Mod de preparare Prajitura cu branza dulce

  1. Intr-un bol se mixeaza ouale cu zahar, se adauga uleiul, laptele , zaharul vanilat si praful de copt stins. Se mixeaza cca 3 min , pana obtinem o compozitie omogena. Adaugam treptat faina si amestecam cu o paleta , pana se incorporeaza.
  2. Separat pregatim umplutura – Branza se mixeaza cu zahar, oua, vanilie si amidon alimentar pana obtinem o compozitie omogena.
  3. Tapetam o tava (30×20 )cu hartie de copt, turnam  jumatate din cantitatea de aluat si punem la copt cca 5 min.
  4. Cand foaia s-a copt usor scoatem tava din cuptor, adaugam  umplutura, se niveleaza   apoi cu grija  turnam restul de aluat . Se niveleaza cu o spatula, usor , toata suprafata.
  5. Se introduce  din nou la cuptor , pentru cca 30-35  min, la foc mic.
  6. Cand prajitura capata o culoare usor aurie se scoate din cuptor si se lasa sa se racesca complet.
  7. Se portioneaza si se pudreaza cu Zahar pudra cu aroma de vanilie Dr Oetker.
Se serveste ca desert!

No comments:

Post a Comment