PRAJITURA CU BRANZA DULCE
Ingrediente Prajitura cu branza dulce
Foi : 3 oua, 13 linguri ulei, 13 linguri lapte, 13 linguri zahar, 15 linguri faina, 1 praf de copt stins in zeama de lamaie sau otet, 2 plicuri zahar vanilat.
Umplutura: 700 gr branza dulce, 100 gr zahar, 3 oua, 2 plicuri zahar vanilat, 4 linguri amidon alimentar fin Gustin Dr. Oetker
Mod de preparare Prajitura cu branza dulce
- Intr-un bol se mixeaza ouale cu zahar, se adauga uleiul, laptele , zaharul vanilat si praful de copt stins. Se mixeaza cca 3 min , pana obtinem o compozitie omogena. Adaugam treptat faina si amestecam cu o paleta , pana se incorporeaza.
- Separat pregatim umplutura – Branza se mixeaza cu zahar, oua, vanilie si amidon alimentar pana obtinem o compozitie omogena.
- Tapetam o tava (30×20 )cu hartie de copt, turnam jumatate din cantitatea de aluat si punem la copt cca 5 min.
- Cand foaia s-a copt usor scoatem tava din cuptor, adaugam umplutura, se niveleaza apoi cu grija turnam restul de aluat . Se niveleaza cu o spatula, usor , toata suprafata.
- Se introduce din nou la cuptor , pentru cca 30-35 min, la foc mic.
- Cand prajitura capata o culoare usor aurie se scoate din cuptor si se lasa sa se racesca complet.
- Se portioneaza si se pudreaza cu Zahar pudra cu aroma de vanilie Dr Oetker.
Se serveste ca desert!
No comments:
Post a Comment