Ingrediente
Pentru Blat:
6 linguri lapte
4 linguri miere
6 lingura ulei
250 g zahar
800 g faina
1 lingurita praf de copt
2 oua
Crema:
750 ml lapte
10 linguri gris
200 g zahar
250 g unt
vanilie
2 linguri cacaoMod de preparare
Pentru blatul prajiturii cu miere laptele, zaharul, uleiul si mierea se pun pe foc pana se dizolva zaharul, apoi se iau de pe foc si se incorporeaza 2 oua batute, amestecand bine. Intr-un castron se pune faina (3 parti) si se toarna lichidul si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se adauga incet-incet si restul de faina pana obtinem un aluat tare.Se imparte aluatul in 4 parti (eu l-am impartit in 3 pt ca am copt in tava mare de la aragaz, dar este mai simplu sa impartiti in 4 parti si sa folositi o tava mai mica). O tava se unge cu ulei (pe spate) si se intind foile de marimea tavii. Se coc aprox 5 min, pana se rumenesc.Crema: laptele se amesteca cu zaharul si se incalzeste intr-o cratita, apoi se adauga grisul treptat pana obtinem o crema tare. Lasam la racit, iar cand este racit complet se adauga cate o lingura in untul frecat spuma. Daca faceti 4 foi impartiti crema in 3 parti siAsamblare: Foaie, crema neagra, foaie, crema alba, foaie. Lasati prajitura peste noapte la temperatura camerei cu o greutate deasupra, dimineata taiati pe latime la jumatate,pe una din foi intindeti crema neagra si suprapuneti cealalta jumatate astfel incat sa vina deasupra crema alba! Puneti din nou greutatea si mai lasati cateva ore.- in una din parti puneti cacao, dar daca faceti ca mine puneti cacao in 2 parti.
Mod de servire
Prajitura cu foi de miere si crema de gris se pudreaza cu zahar si se taie bucati.
Prajitura cu foi de miere si crema de gris
Prajitura cu foi de miere si crema de gris
Subscribe to:
Posts (Atom)
No comments:
Post a Comment