Prăjitură cu nuci caramelizate
- Foile la prăjitura cu nuci caramelizate
- 8 albuşuri de ouă
- 16 linguri zahăr
- 4 plicuri zahăr vanilat
- 1 praf sare
- 1-2 linguriţe rom
- suc de lămâie de la 1/2 lămâie
- 250 grame nuci
- Crema la prăjitura cu nuci caramelizate
- 300 grame unt
- 8 gălbenuşuri de ou
- 8 linguri zahăr
- 200 mililitri lapte rece
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 fiolă esenţă de vanilie sau migdale
- Nuci pralinate
- 100 grame zahăr
- 100 grame nuci
Mod de preparare
1
Preparăm "Foile la prăjitura cu nuci caramelizate"
Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare.
Se adaugă zahărul, romul şi sucul de lămâie. Se bate în continuare.
Nucile se bagă la cuptor la 200 grade timp de 5-10 minute, cât să se prăjească puţin, apoi se pisează.
Se adaugă peste bezea şi se amestecă uşor.
Compoziţia se împarte în 3 şi se coc 3 foi, pe hârtie de copt, în cuptorul încins, până se rumenesc.
Preparăm "Crema la prăjitura cu nuci caramelizate"
Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, zahărul vanilat şi laptele rece.
După ce s-a omogenizat, se pune pe foc, amestecând continuu, până se îngroaşă. Se lasă să se răcească şi se adaugă esenţa.
Untul se spumează
Preparăm "Nuci pralinate"
Zahărul se pune la topit.
Se amestecă bine şi se ia vasul de pe foc.
Nucile pralinate se sfărâmă într-un mojar.
Se unge prima foaie cu cremă.
Se presară un strat de nuci caramelizate mărunţite.
Se pune cea de-a doua foaie, se adaugă încă o treime din cremă, apoi iar nuci caramelizate.
La final, se adaugă ultima foaie, restul de cremă şi nuci caramelizate.
Se lasă până a doua zi şi se porţionează.
No comments:
Post a Comment