Prajitura Televizor
Foile maron:
- 80g untura/shortening vegetal/unt (deci una dintre ele)
- 300g faina
- 100g zahar
- 1 ou
- 5 linguri de lapte
- 1lingura de cacao
- 1 varf de cutit de bicarbonat stins in putin lapte sau zeama de lamaie
Din toate ingredientele de mai sus se face o coca pe care o lasam deoparte 30 de minute. Se intind 2 foi de 5mm grosime si se coc pe fundul tavii la foc moderat (375F la cuptorul meu) aproximativ 8-9 minute
Pandispanul:
- reteta originala este a unui pandispan din 4 oua, insa am modificat-o putin
- 5 albusuri se bat spuma cu o lingura de zeama de lamaie si se dau deoparte
- 5 galbenusuri se freaca bine cu 5 linguri de zahar apoi se adauga 5 linguri de ulei, 5 linguri de faina, pana obtinem o smantana groasa
- se combina, amestecand incet, aluatul cu galbenusuri si albusurile batute spuma
- se toarna in forma tapetata cu hartie de pergament si se coace la foc potrivit aproximartiv 18 minute sau pana se rumenteste frumos
Crema:
- 4 linguri cu vf de amidon, 200g zahar + 4 plicuri de zahar vanilat de la dr Oetcker, 1 galbenus si 500ml lapte se amesteca pe foc pana obtinem un amestec de consistenta unei budinci, pe care o dam deoaprte la rece.
- pt a nu face pojighita, invelim crema cu folie de plastic (deci folia este in contact direct cu crema)
- se bat spuma 200g de unt nesarat si se adauga incet, incet cate o lingura din amtescul cu amidon pana se termian si crema obtinuta este spumoasa si numai buna de intins.
Se asambleaza ca in fotografie: foaie maron, crema, pandispan, crema si iarasi foaie maron. se acopera cu folie, se pune deasupra un fund de lemn si peste el alte greutati sa stea prajitura frumos si uniform presata pana a 2-a zi cand o putem taia. Nu incercati mai devreme pt ca foile maron sint crocante in prima zi si se rup.
Am folosit o tava de 26x38cm
- 80g untura/shortening vegetal/unt (deci una dintre ele)
- 300g faina
- 100g zahar
- 1 ou
- 5 linguri de lapte
- 1lingura de cacao
- 1 varf de cutit de bicarbonat stins in putin lapte sau zeama de lamaie
Din toate ingredientele de mai sus se face o coca pe care o lasam deoparte 30 de minute. Se intind 2 foi de 5mm grosime si se coc pe fundul tavii la foc moderat (375F la cuptorul meu) aproximativ 8-9 minute
Pandispanul:
- reteta originala este a unui pandispan din 4 oua, insa am modificat-o putin
- 5 albusuri se bat spuma cu o lingura de zeama de lamaie si se dau deoparte
- 5 galbenusuri se freaca bine cu 5 linguri de zahar apoi se adauga 5 linguri de ulei, 5 linguri de faina, pana obtinem o smantana groasa
- se combina, amestecand incet, aluatul cu galbenusuri si albusurile batute spuma
- se toarna in forma tapetata cu hartie de pergament si se coace la foc potrivit aproximartiv 18 minute sau pana se rumenteste frumos
Crema:
- 4 linguri cu vf de amidon, 200g zahar + 4 plicuri de zahar vanilat de la dr Oetcker, 1 galbenus si 500ml lapte se amesteca pe foc pana obtinem un amestec de consistenta unei budinci, pe care o dam deoaprte la rece.
- pt a nu face pojighita, invelim crema cu folie de plastic (deci folia este in contact direct cu crema)
- se bat spuma 200g de unt nesarat si se adauga incet, incet cate o lingura din amtescul cu amidon pana se termian si crema obtinuta este spumoasa si numai buna de intins.
Se asambleaza ca in fotografie: foaie maron, crema, pandispan, crema si iarasi foaie maron. se acopera cu folie, se pune deasupra un fund de lemn si peste el alte greutati sa stea prajitura frumos si uniform presata pana a 2-a zi cand o putem taia. Nu incercati mai devreme pt ca foile maron sint crocante in prima zi si se rup.
Am folosit o tava de 26x38cm
No comments:
Post a Comment