PRAJITURA CU CAFEA
Ingrediente
6 oua, 50 gr nuca macinata, 3 linguri de cacao, 300 gr zahar, 1 praf de copt, 200 gr faina, 200 gr unt, 200 gr zahar pudra, 100 ml lapte, 15 gr cafea naturala macinata.
Preparare
Blat:
Se bat 5 albusuri spuma cu 30 ml apa calda, se adauga 100 gr zahar. Separat se bat 5 galbenusuri cu 100 gr zahar si 30 ml apa calda puse pe rand.
Se amesteca usor cu albusurile,cu nuca macinata,o lingura de cacao ,faina si praful de copt. Se coace intr-o tava intinsa si tapetata cu hartie de copt.
Crema:
Se freaca spuma 150 gr unt cu 200 gr zahar pudra . Intr-un bol punem 1 ou, o ligura de faina , cafeaua si 100 ml lapte, se amesteca si le punem la foc mic amestecand pana se ingroase. Cand s-a racit crema se adauga peste untul batut spuma . Cu aceasta crema se umple blatul care a fost taiat in doua ,din crema oprim o lingura si pentru a unge pe deasupra prajitura, dupa care se pune glazura .
Glazura:
100 gr zahar amestecam cu 3 linguri de apa, 2 linguri cacao si 50g unt.
Amestecam componentele intr-o cratita si se fierb 1 minut in clocot apoi se toarna glazura calduta peste prajitura.
Se lasa la rece si se presara nuca deasupra.
Se bat 5 albusuri spuma cu 30 ml apa calda, se adauga 100 gr zahar. Separat se bat 5 galbenusuri cu 100 gr zahar si 30 ml apa calda puse pe rand.
Se amesteca usor cu albusurile,cu nuca macinata,o lingura de cacao ,faina si praful de copt. Se coace intr-o tava intinsa si tapetata cu hartie de copt.
Crema:
Se freaca spuma 150 gr unt cu 200 gr zahar pudra . Intr-un bol punem 1 ou, o ligura de faina , cafeaua si 100 ml lapte, se amesteca si le punem la foc mic amestecand pana se ingroase. Cand s-a racit crema se adauga peste untul batut spuma . Cu aceasta crema se umple blatul care a fost taiat in doua ,din crema oprim o lingura si pentru a unge pe deasupra prajitura, dupa care se pune glazura .
Glazura:
100 gr zahar amestecam cu 3 linguri de apa, 2 linguri cacao si 50g unt.
Amestecam componentele intr-o cratita si se fierb 1 minut in clocot apoi se toarna glazura calduta peste prajitura.
Se lasa la rece si se presara nuca deasupra.
Servire
Se serveste rece.
No comments:
Post a Comment