Prajitura cu foi de miere si crema de vanilie

Prajitura cu foi de miere si crema de

 vanilie



  • Ingrediente

    Foi:
    1 ou
    50 g unt
    3 linguri miere
    150 g zahar
    450 g faina
    4 linguri lapte
    1 lingurita bicarbonat
    zeama de lamaie
    Crema:
    3 oua
    450 ml lapte vanilie
    150 g zahar
    5 linguri amidon
    100 g unt
    75 ml frisca lichida
  • Mod de preparare

    Oul, untul, laptele, mierea si zaharul se pun intr-o cratita si se amesteca putin cu telul, apoi se pune pe foc mic amtecand continuu. Se lasa pe foc pana se incalzeste putin si zaharul se topeste. Amestecul se toarna peste faina, se adauga bicarbonatul stins in zeama de lamaie si se framanta un aluat potrivit de tare.
    Se formeaza o bila care se imparte in 4, se intind patru foi pe hartie de copt si se coc pe dosul tavii timp de 5min (depinde de aragaz). Foile se scot din cuptor si se pun pe o suprafata plana pentru a se raci.
    Crema:
    Ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Laptele incalzit se toarna in fir subtire peste ou,apoi se transfera totul in cratita in care a fiert laptele si se pune la foc mic amestecand continuu pana se ingroase ca o budinca mai tare. Daca folositi unt frecati-l putin si puneti-l peste crema si mixati, iar daca folositi frisca: se bate spuma si se incorporeaza in crema racita bine. Se imparte crema in 4 parti si se ung cele 3 foi, ultima trebuie sa ramana fara crema. Peste prajitura se pune un tocator si o greutate si se lasa pana a doua zi pentru a absorbi crema. A doua zi se taie in doua pe latime, se unge una din parti cu crema si se pune cealalta parte, se pune tocatorul si greutate si se mai lasa 2 h!
  • Mod de servire

    Se proportioneaza dupa preferinta. Prajitura cu foi de miere si crema de vanilie se poate lasa nesuprapusa, dar trebuie taiate mai late bucatile!


















No comments:

Post a Comment