Siropul de la dulceata se amesteca cu nucile (jumatate din cantitate trebuie macinata cealalata doar tiata cu cutitul). Cantitatea acestui amestec depinde de cat de mare e gaura din mijlocul marului, deoarece aceasta trebuie umpluta foarte bine altfel intra aluatul.
Vasul cu zaharul caramelizat se unge peste tot cu 50g de unt, apoi se aseaza in el merele umplute cu amestecul de nuca.
Se toarna deasupra aluatul si se da la cuptor pentru 40-50 de minute la 170 de grade, se face testul cu scobitoarea.
Pana cand tortul e la cuptor facem un sirop din 4 linguri de zahar, un pahar de apa si cojile de la mere. Se pune siropul intr-un vas si se lasa la racit.
Cand tortul este gata se scoate din cuptor, se lasa putin sa se aseze dupa care se rastoarna pe un platou. Daca se lasa in oala pana cand se raceste caramelul se va intari si nu-l veti mai putea scoate.
Se lasa sa se raceasca complet, dupa care se insiropeaza.
Se serveste cu frisca.
No comments:
Post a Comment