Eu am facut mai intai crema:
albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana nu se mai simte, si apoi nuca de cocos, amestecand usor, de jos in sus. Am spus 150 - 170 de grame fiindca e in functie de marimea oualelor. Vedeti sa nu iasa prea virtoasa! Trebuie sa fie aerata, pufoasa.
Acum trecem la foi:
Amestecam bine toate ingredientele si formam o bila de aluat.
O impartim in 2 parti egale, si facem 2 foi. Se vor lipi la intins, asa ca va mai ajutati de un praf de faina. O foaie se pune in tava unsa si tapetata apoi venim cu crema de cocos,o intindem bine...si iar alta foaie deasupra.
Foaia de deasupra se intepa din loc in loc cu furculita ...se da la copt la foc potrivit, pentru aproximativ 25-30 de minute.
Marimea tavii este 25/35cm.
Pentru crema de deasupra se amesteca toate ingredientele intr-o oala cu fundul gros, amestecand constant altfel se lipeste si se arde, pana se ingroasa ca o ciulama consistenta.
Apoi se toarna peste ultimul strat de blat, cu tava proaspat scoasa din cuptor.
Se lasa sa se raceasca dupa care se razuie niste ciocolata deasupra.
No comments:
Post a Comment