Prajitura cu mere glazurata
Ingrediente
Blat: 6 oua, 120 gr zahar, 1/2 plic praf de copt, 150 gr faina, 1 praf de sare. Umplutura: 4 mere, 100 gr unt, scortisoara, 100 gr zahar.
Glazura: ciocolata alba, nuca de cocos.
Glazura: ciocolata alba, nuca de cocos.
Preparare
Prepararea blatului: dupa separarea oualelor, batem albusurile cu 40 ml apa , adaugam zaharul treptat si se bate bine astfel incat daca intoarcem bolul, albusul sa nu cada. Se mixeaza si galbenusurile cu 10 ml apa , se adauga peste albusuri. Faina se amesteca cu praful de copt si sarea si se amesteca cu albusurile si galbenusurile. Se amesteca usor , compozitia obtinuta se pune la copt intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptorul incalzit si se lasa pana se coace. Dupa coacere se lasa sa se raceasca. Pentru umplutura curatim merele de coaja si se rad. Intr-o cratita punem zaharul, merele rase si untul . Se amesteca si se pun la fiert la foc mic. Se amesteca pe parcursul fierberii si se lasa sa fiarba pana se incorporeaza 3 sferturi din zeama. Cand este gata se lasa sa se raceasca, se adauga la sfarsit scortisoara. Blatul racit se taie in trei foi. Prima foaie se pune pe o tava, se adauga umplutura de mere, se adauga a doua foaie, se adauga al doilea strat de umplutura si apoi ultima foaie. Se preseaza usor, si se da la rece pentru cca 20 minute. Separat pe baine marie intr-un bol punem ciocolata alba la topit cu 20 ml ulei. Dupa ce s-a topit se amesteca bine, astfel incat sa avem o compozitie omogena. Dupa ce prajitura s-a racit se glazureaza cu ciocolata topita, apoi se presara nuca de cocos. Se lasa la rece. Pentru portionare folosim un cutit incalzit in apa fierbinte.
No comments:
Post a Comment